Monday, July 27, 2009

Lagi ulasan positif untuk Senator Datuk Raja Nong Chik di Internet - kali ini dari insan TiongHua

Sebagai pendukung UMNO bahagian lembah pantai, kita bangga apabila ketua bahagian kita rajanongchik terima ulasan positif dalam dunia maya. Saya terjumpa penulisan ini oleh seorang yang bernama Low Keen Wai dari Blog SungaisiputBoy.

Ia mengenai Facebook Datuk Raja Nong Chik.Thursday, July 16, 2009
Respectful Federal Territories Minister Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin


Raja Nong Chik Facebook Here

Since appointed as Minister in Najib cabinet line up, FEDERAL Territories Minister Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (Raja Nong Chik) have pledge to have facebook session on every Wednesday 6.00PM ~ 7.00PM. To date the live facebook session is still much alive.

I always follow his facebook session to see what KL folks concern about and how did Raja Nong Chik answer to all question....meaning all uncensored question directly from public. He actually answer very well. He also promised to further reply on most question which need him to investigate...

On 24 June 2009 I have send Raja Nong Chik a message regarding illegal restaurant at main entrance to Bukit Jalil recreation park (beside Sri Petaling LRT station. For me it is a public utility abuse by the management and the owner of restaurant....

Raja Nong Chik replied was he will investigate the matters and thanks for raising the matters....a typical answer from any polite government servants RITE.

Yet today received Facebook message inform Raja Nong Chik have replied my question.... Below is the transcript;

Soalan:

Low Keen Wai at 6:18pm June 24
Salam Bahagia Dato,

Ingin meminta perhatian Dato' mengenai Gerai "Illegal" di pintu masuk utama Taman riadah Bukit Jalil (Sebelah Sri Petaling LRT station).

Pintu utama masuk taman sesak, penuh asap (masak), Container 20' di tengah tengah dan ada pula kemudahan Karaoke. Yang lebih sakit hati, kolam sudah busuk(bahan sisa gerai).

Saya selalu bersenam di sana tetapi kini sudah 2 minggu saya tak ingin ke sana kerana bau busuk dan persekitaran yang bising.

Mohon perhatian baik dato

Jawapan:

Low Keen Wai, tks atas maklumat. DBKL telah membuat siasatan di tapak pada 1 Julai 2009. Didapati penjaja tersebut mendapat kebenaran menyewa kiosk daripada Perbadanan Stadium Merdeka.

Penjaja tersebut telah memohon lesen sebelum ini tetapi ditolak kerana tidak memasang perangkap sisa minyak. Beliau telah memohon semula lesen pada 1 Julai 2009 & memaklumkan bahawa 2 perangkap sisa minyak telah dipasang. Beliau juga berjanji untuk memastikan kebersihan premis.

DBKL akan sentiasa memantau keadaan dari semasa ke semasa.

Maklumbalas dari tuan & orang awam juga amat dihargai di dalam membantu DBKL menjalankan tugasnya dengan berkesan.Harap Mr Low dapat meneruskannya.Tks

What can you say anymore...At least I feel satisfied after spending time to raise a complaint to government. And for the first time i really feel the enforcement really do something about it!
Posted By Sarjan low at 12:00 AM
Labels: Datuk Raja Nong Chik

1 comment:

 1. Salam Persahabatan,

  Jutaan terima kasih kerana melayari blog kami...

  Insyaallah Datuk Raja Nong Chik mampu memberi perubahan dalam mengaplikasikan slogan 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

  Ketua UMNO Cawangan Gombak Selatan, En. Abd. Razak Muhamad mengucapkan Salam Perjuangan khas buat anda..

  Sekian, Ikhlas dari,

  Shamsury Mohd Salleh
  Ketua Penerangan merangkap Ketua Editor Blog,
  UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN,
  BAHAGIAN WANGSA MAJU

  ps : blog anda tersenarai antara blog pilihan di blog kami...

  ReplyDelete