Tuesday, April 21, 2009

Raja Nong Chik dan kepercayaan rakyat

Raja Nong Chik pasti amat bersyukur jika beliau baca sesetengah blog penyokong yang rata-rata memang memberi kepercayaan penuh terhadap beliau..

Ini petikan yang saya ambil dari salah satu blog yang memberikan kepercayaan penuh terhadap beliau.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

"...Kementerian Penerangan diterajui oleh Datuk Seri Dr. Rais Yatim manakala Datuk Mukhriz pula menjawat Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri. Maka penantian itu terjawap dan aku tak sangka aku akan terkejut dengan satu nama baru yang memegang Menteri Wilayah Persekutuan - Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Datuk Raja Nong Chik aku kenali dengan jawatannya sebagai Presiden Persatuan Pengilang dan Industri Perkhidmatan Bumiputera Malaysia (PPIPBM). Masa aku penerbit SPM, beliau adalah tetamu yang sering aku undang terutama apabila bercakap tentang harga gula, beras dan tepung. Sebelum itu memang aku tak pernah nampak beliau diundang oleh kawan-kawan sekerja yang lain.

Aku suka gila kat beliau..Suka sebab beliau cakap fakta tanpa bunga-bunga cinta meliar dan kalau beliau rasa nak hentam sesuatu, beliau belasah aje. Sampai aku kadang-kadang separa gigil digaleri merisau implikasi biji butir perkataan beliau.

Tahniah la YM Datuk Raja Nong Chik..walaupun aku tahu dia tak akan baca catatan ini. Dan 2 keping gambar beliau yang AP-AP aku bagi satu masa dulu ada lagi terpamer atas meja kerja. Aku rasa Datuk Seri Najib buat 2 keputusan yang wajar. Satu tentang Datuk Mukhriz, satu lagi tentang YM Datuk Raja Nong Chik...."

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dan ini adalah link ke blog tersebut.

http://apabilabainikhairimenulis.blogspot.com/2009/04/menteri-wilayah-persekutuan.html

Raja Nong Chik yang baru dilantik sebagai Menteri Wilayah Persekutuan, ada yang memberi komen negatif, namun ada juga yang memberi komen positif seperti blogger di atas. Tapi rata-rata umum masih menyimpan komen masing-masing kerana Raja Nong Chik dikatakan masih baru dalam dunia politik.

Namun saya percaya itu bukanlah halangan bagi Raja Nong Chik untuk terus berbakti kepada rakyat dan negara. Seperti mana blogger di atas, saya akan terus menyokong menteri WP kita yang baru ini, Raja Nong Chik!

No comments:

Post a Comment